DÜNYA BEYİN GÜNÜ-TDH TÜRK BASININDA



Dünya Beyin Gününde de korona virüsünü dinlemedik. Toplu halde olmasa da tek başımıza basına gerekli duyuruyu yaptık

https://www.tdhturk.com/dunya-beyin-gunu-makale,61.html

www.epilepsiveyasam.com
  Sayın Basın Mensupları,
Dünya Beyin Günü olarak kabul edilen 26 Mart tarihinde, sizlere yönetimdeki arkadaşlarımızla hitap ederdik, bugün ise, güncel şartlardan dolayı, Epilepsi ve Yaşam Platformu Başkanı olarak, tüm epilepsililer adına tek başıma sesleneceğim.
Öncelikli olarak kolora virüsü ile mücadele ettiğimiz şu günlerde, doktoralarımızın bize verdiği bilgiye göre, korona nörolojik sistemlerimizi etkilese de, sadece MS hastalarına öneriler getirildiğini ama epilepsililer için şu ana kadar, nörologlar arasında özel bir şey paylaşılmadığını bildirildi. Paylaşıldığı zaman, konu ile ilgili nöroloğumuz bize bilgi verecekler. Bizde sizleri bilgilendireceğiz…
Dışarı çıkmayan epilepsililerin birçoğu zaten toplumdan kendisi izole edenler, fenalaşma korkusu ile çıkmayanlar, işsizlikte 1 numara olması nedeniyle evde oturanlar idi…. Şimdi korana virüsü, herkes gibi bizleri de etkilediği için, oturanlar ordusu olarak daha da kalabalıklaştık….
Epilepsililerin engel derecesinin hesaplanması ve nöbetleri tamamen biten ama ilaç kullanmaya devam edenlere de ehliyet verilmesi konusunda, ombudsmana gönderdiğimiz yönetmelik tasarı önerilerinin dikkate alınması için, epilepsili, epilepsi yakını ve epilepsilileri destekleyenlerin http://ebasvuru.ombudsman.gov.tr adresindeki şikayet formunu doldurarak, gerekli hassasiyeti göstermelerini diliyoruz.
Buradan Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin KOCA’ya sesleniyoruz! ‘Sayın bakanım; şu anda çok yoğun olduğunuzu biliyoruz. Koronaya karşı hassasiyetiniz için de teşekkür ediyoruz. Fakat biz Epilepsi ve Yaşam Platformu olarak 1997 Temmuzdan bugüne kadar yapılan yönetmelik tasarı önerileri çalışmaları için, Sağlık Bakanlığı’na evrakımız 6 Ekim 2019’da geldi. Kamu Hastaneleri’ne gönderilen evraklar için bakan yardımcımız ile görüşmek istedik. Sekreter ve bakan yardımcımız her ne kadar ilgili olsa da, özel kaleminden dolayı bakan yardımcımız Emine Alp Meşe’den randevu alamadığımızı da belirtmek isteriz... Sağlık Bakanımıza sesleniyoruz:
‘Sayın bakanım, Ekim ayında dünyada böyle bir virüs yoktu. Sene sonuna kadar randevu almak için ileti, telefon görüşmesi, evrak bölümüne bırakılan dilekçe ve sekreterinin ziyaretleri şeklinde yaptığımız çalışmalarımıza yanıt alamadık. Oysa temsil edilen kişi sayısı az değildi. 850.000 saptanan, 100.000 tahmin edilen 950.000 kişi için randevu talebinde bulunulmuştu. Epilepsililere ‘sosyal medyadan Sağlık Bakanlığı için olumsuz bir şey yazmamalarını, yılbaşına kadar randevu vereceklerine inandığımı’ belirttim. O günlerde dünyada korono diye bir sorun yoktu! Yılbaşından sonra da Dünya Epilepsi Günü olan 10 Şubata kadar tekrar tekrar yazılı, sözlü, kayda verilen dilekçe ve ziyaret şeklinde çalışmamız devam etti. Yine sonuç alamadık. Bu nedenle konuyu size intikal ettiren dilekçemizi elden teslim ettik. Şubat başında da konu virüse döndü ve her şey tümden durduruldu. Sizden ricamız onlarca, yüzlerce değil, binlerce kişiyi ilgilendiren bu konuyu, koronanın bitişi ile beraber hemen müdahale edilmesini ve hassasiyet göstermenizi arz ediyoruz…’
Dünya Beyin Gününde, en az zayiatla, en az rahatsızlıkla, en kısa sürede sağlıklı günlere ulaşmamız, yönetmelik tasarı önerilerimizin kısa sürede onaylanması dileğiyle… Dünya Beyin Günümüz kutlu olsun!
Saygılarımızla
Ebru ÖZTÜRK
Epilepsi ve Yaşam Platformu Kurucusu&Başkanı www.epilepsiveyasam.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Epilepsi hastaları ne engelli ne sağlıklı görülüyor

EPİLEPSİ HASTALARININ SÜRÜCÜ EHLİYETİ ALMALARI İLE İLGİLİ YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK İÇİN HAZIRLANMIŞ OLAN ÖNERİ TASLAĞI