Epilepsili hastalara dokunmayı amaçlıyoruz


Epilepsili hastalara dokunmayı amaçlıyoruz

Epilepsi Hastaları ve Yakınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Öztürk Türkiye’nin birçok noktasında bulunan epilepsi hastalarına ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, “İlerleyen süreçte seminelerlerimizle farklı konularda halkımıza yardımcı olacağız" açıklamasını yaptı







Epilepsi Hastaları ve Yakınları Derneği'ni 2013 Şubat ayında kurduğunu belirten Ebru Öztürk, "Epilepsi rahatsızlığı olan kişileri de topluma kazandırılması, toplumdan dışlanmaması, epilepsili bir kişi ile karşılaştıkları zaman ne yapması ya da yapmaması- gerektiğini bilen bir toplum oluşturmayı, bu hastalıkla her an hepimizin karşılaşabileceğine dair bilgi sahibi olması, bunun bulaşıcı bir hastalık olmadığını bilerek, işe alımlarda özürlü personel olarak onlarında çalışabileceğini öğrenmeleri; karşılaştığı epilepsi hastalarına daha müspet davranmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’de hastaların tek epilepsi derneği olup, Dünya Epilepsi Derneğine de üyeyiz" bilgisini verdi.

Uzman doktorlar katılıyor

Epilepsi Hastaları ve Yakınları Derneği olarak, dünya epilepsi günü olan 8 Şubat 2016 tarihinde Beylikdüzü ve Sarıyer'de seminer düzenlediklerini dile getiren Ebru Öztürk, "Etkinliklerimizi Epilepsiyle Savaş Derneği olan doktorlarımızın derneği ile beraber yürütüyoruz. Beylikdüzü’nde uzman doktor Günay Gül anlatımı yapıp; sorularımızı yanıtladı. 23 Temmuz 2016 Cumartesi günü saat 15.00 itibariyle, Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezinde 'Epilepsiyle Yaşam' adlı seminer gerçekleşti. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Betül Tekin'in katılacağı bu seminerde epilepsi nedir, epilepsili hastalarımıza nasıl yardımcı olabiliriz, epilepsi ile nasıl yaşarız konularını içeren seminerden sonra, doktorumuz Betül Tekin, misafirlerimizin sorularını yanıtladı" dedi.

Ev hanımlarına da hitap ediyoruz

24 Eylül'de de Beylikdüzü ve Kadıköy ilçelerinde nörologlar eşliğinde seminer düzenlediklerini belirten Öztürk, "26 Kasımda verilecek semineri psikolog ve avukatımızla gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İki ayda bir (Eylül, Kasım...) ayın son cumartesi günü Beylikdüzü ve Kadıköy ilçelerinde doktorlarımızın desteği ile seminerler düzenleyeceğiz. Hem çalışanlara, hem de ev hanımlarına hitap edebilmek için; ayın son cumartesisine denk gelen tarihte öğleden sonra seminerlerimiz gerçekleşecektir. Avcılar Belediyesi ile görüşmeler devam ediyor" bilgisini verdi.

Üye sayımızda artış var

Dernek tarafından yapılan etkinliklerin nörologlar tarafından gerçekleştirildiğini belirten Öztürk, "İlerleyen süreçte seminelerlerimizi sırayla doktor, psikolog ve avukatların veresiyle, farklı konularda halkımıza yardımcı olacağız. Her geçen gün, hem üye sayısının, hem seminer verilen yer sayısının artması ve daha çok noktaya uzanarak, ülkemizin birçok noktasında bulunan epilepsili hastalarımıza dokunmayı amaçlıyoruz. Bu sonuca derneğimiz ancak; hastalarımız, doktorlarımız, medyamız sayesinde ulaşacaktır" diye konuştu.
Bu haber  tarihinde eklenmiştir.

https://www.gazetemistanbul.com/saglik/epilepsili-hastalara-dokunmayi-amacliyoruz-h37442.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Epilepsi hastaları ne engelli ne sağlıklı görülüyor

EPİLEPSİ HASTALARININ SÜRÜCÜ EHLİYETİ ALMALARI İLE İLGİLİ YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK İÇİN HAZIRLANMIŞ OLAN ÖNERİ TASLAĞI