TÜRKİYE'DEN HABERLER

www.ebrununsozlugu.comhttp://mamakhavadis.com/turkiyeden-haberler?fbclid=IwAR0k320vrCNlj4kXK4LUmSstf8xYV8Ia-auULThmjx9gNLGJ9hYGgkJlzBU


IBE (International Bureau of Epilepsy) adı verilen Dünya Epilepsi Derneği 140 ülkenin epilepsi derneğinin birleştiği uluslararası sosyal bir örgüttür. Bizler gerçekleştirdiğimiz yıllık çalışmalarımızı, projelerimizi bildiririz. IBE ise başarılı olan ülkelerin yaptığı çalışmaları sitemizde yayınlar.
Epilepsi Hasta ve Yakınları Derneği her ay ödenen kira, stopaj gibi giderlerimize destek verilmemesi nedeniyle kapatılmış, platforma dönüş yapmıştık. Ne sponsor bulabildik, ne de çok kalabalık bir grup.... Ama az kişi ile çok şeyler yapılabileceğini düşünerek, her türlü ekonomik şartlara karşı direnebildik.
Yaptığımız çalışmaları IBE’ye yıllık raporumuzda aktardık. IBE, bizimle ilgili birçok başarılı çalışmadan, 3 tanesini resme yansıttı. Bunlardan birisi, tez hazırlayacak öğrencilerin dernek başkanına, epilepsiliye ve nörologa sorular sorarak, tezi hazırlamak istediklerini belirttiler. Dernek başkanı olarak benimle bir araya gelmişlerdi. Hem epilepsili, hem dernek yöneticisi, hem de 19 yıldır stk yönetiminde görev yapmış bir kişi olarak ilk yardım sorularını yanıtladım ve Arel Üniversitesi öğrencileri 34 sayfalık tezlerini hazırladılar. Diğeri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen çalıştayda, ülke çapından davetli 3 dernek, 5 vakıftan birisiydik. Diğeri ise, epilepsililer için hekimlerin hazırladığı, yönetmelik tasarı önerisi için, bakanlık ve TBMM ile yapılan çalışmaları hayata geçirmek için yapılan çalışmalar ve görüşmeleri içeriyordu.
Uluslararası epilepsi derneği IBE’nin, bizim çalışmalarımızı fark edebilmesi ve takdir etmesi çok güzel.  Atatürk’ün dediği gibi ‘az zamanda çok ve büyük işler yaptık’.  Çalışmalarda destek veren, platformdaki tüm arkadaşlarım adına, bu güzel haberi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.
Sevgiyle kalın....
Ebru ÖZTÜRK

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Epilepsi hastaları ne engelli ne sağlıklı görülüyor

EPİLEPSİ HASTALARININ SÜRÜCÜ EHLİYETİ ALMALARI İLE İLGİLİ YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK İÇİN HAZIRLANMIŞ OLAN ÖNERİ TASLAĞI