Engelliler Haftası için Çanakkale'de Gerçekleştirilen Sosyal Çalışmalar



Türkiye Sakatlar Derneği Kadın Kolları olarak, Çanakkale şubesindeki arkadaşlarımızı tebrik ediyor, yaptıkları çalışmaları sizlerle paylaşıyoruz..

Vali Orhan TAVLI, Engelliler Haftası Etkinliğinde Engel Tanımayan Dostlarıyla Bir Araya Geldi

11.05.2019

Engelli vatandaşlarımızın en temel ve evrensel hakları olan yaşama eşit, etkin katılmaları, insanımızda bu bilinci ve duyarlılığı oluşturmak için Ülkemiz ve Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede 10-16 Mayıs tarihleri arasında Engelliler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. 

Vali Orhan TAVLI, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte vatandaşlarımızla bir araya geldi.

Engelli vatandaşlarımızın en temel ve evrensel hakları olan kimseye muhtaç olmadan yaşama eşit, etkin katılmaları, sorunlarına farkındalık yaratmak için düzenlenen etkinliğe; Vali Orhan TAVLI, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Gültekin Yıldız,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular, protokol üyeleri, Engelli dernekleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte; Vali Orhan TAVLI, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular günün anlam ve önemine uygun birer konuşma yaptılar.

Çağlar Kaynak Basketbol Sahasında düzenlenen etkinlikler Zihinsel Engelliler Derneğinin Folklor gösteriminin ardından Yenice Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğümüzden hizmet alan özel bireylerin Halk oyunları gösterisiyle devam etti.

Engelli Vatandaşlarımızın neşe içerisinde geçirdiği programda Vali Orhan TAVLI, Yenice Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğümüzden hizmet alan özel bireyler tarafından yapılan hediyelik eşyalarının sergilendiği kermesi de gezdi.

Düzenlenen etkinliklerin, yılmadan azimle çalışan, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli vatandaşlarımızın sorunları hususunda toplumsal duyarlılığı arttırmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımıza aileleri ile birlikte sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam diliyoruz.
 www.ebrununsozlugu.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Epilepsi hastaları ne engelli ne sağlıklı görülüyor

EPİLEPSİ HASTALARININ SÜRÜCÜ EHLİYETİ ALMALARI İLE İLGİLİ YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK İÇİN HAZIRLANMIŞ OLAN ÖNERİ TASLAĞI