Tekirdağ'da 2. kez düzenlenen Dünya Epilepsi Günü



Dünya Epilepsi Farkındalık Gününde Seminer Düzenlendi



11 Şubat Dünya Epilepsi Farkındalık Günü sebebi ile Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi ve Özel Vega Hospital ortaklığı ile seminer düzenlendi.

Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi ve Özel Vega Hospital, Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde 11 Şubat Dünya Epilepsi Farkındalık Günü sebebi ile seminer düzenledi. Özel Vega Hospital Nöroloji Uzmanı Emel Ersöz tarafından yapılan bilgilendirmede dünyada 65 milyon, ülkemizde ise 800 bine yakın epilepsi hastası olduğu dile getirildi. Slayt eşliğinde anlatılan epilepsi hastalığı katılımcılar tarafından dikkatlice dinlendi.

DÜNYADA 65 MİLYON EPİLEPSİ HASTASI VAR
Konuşmasını sürdüren Uzman Dr. Emel Ersöz, “11 Şubat Dünya Epilepsi Gününde amaç, epilepsiye olan farkındalığı arttırmak için burada sizlerle buluştuk. Epilepsi sanıldığından çok daha büyük bir hastalık. Dünyada 65 milyon epilepsi hastası var. Her yıl da 2,4 milyon sayı buna ekleniyor. Ülkemizde de 800 bine yakın epilepsi hastası olduğu düşünülüyor. Bu sayılar tam olmamakla beraber maalesef ekonomik düzeyi düşük olan epilepsi hastalarının yüzde 80’nine ulaşılamıyor. Bizim ülkemizde ise böyle bir durum yok çünkü biz hepsine ulaşıyoruz. Epilepsi hastalığı’nın doğru teşhisi ve teşhise göre tedavisi çok önemli. Epilepsi hastalığının çeşitleri bulunmaktadır. Epilepsi hastalığını doğru teşhis edebilmemiz için hastanın nöbet geçirdiğinde yanında bulunan kişilerin mutlaka doktora gelerek durumu anlatmaları gerekmektedir. Bizlerin soracağı soruların doğru cevaplanması önemli ona göre tedavi yöntemleri oluşacaktır”dedi.

İLAÇLARA ULAŞMAK ARTIK KOLAY

Epilipsi hastalığında ilaçlara ulaşmanın artık kolay olduğunu aktaran Uzman Dr. Emel Ersöz sözlerini şöyle sürdürdü: “Epilepsi hastalarının kullandıkları ilaçlara artık ulaşmak çok kolay, hastalığı teşhis ettikten sonra ilaçlar yardımıyla hastalığın tedavisi yapılabilir. Hastalar bu noktada umutsuzluğa kapılmadan gelip tedavi olmalı ve sağlıklarına kavuşmalıdır” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ
Gerçekleştirilen seminerden dolayı katkı ve destekte bulunan Özel Çorlu Vega Hospital yönetimi ve Uzm. Dr. Emel Ersöz’e teşekkür eden ile Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Canan Naciye Yurdseven, yakın zamanda yine etkinlik ve seminerlerde bir araya geleceklerini belirtti.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Epilepsi hastaları ne engelli ne sağlıklı görülüyor

EPİLEPSİ HASTALARININ SÜRÜCÜ EHLİYETİ ALMALARI İLE İLGİLİ YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK İÇİN HAZIRLANMIŞ OLAN ÖNERİ TASLAĞI