Kırklareli'nde ilk Dünya Epilepsi Günü

“Epilepsi Farkındalık Günü” dolaysıyla seminer düzenledi


Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü ve Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Kırklareli Şubesi, “Epilepsi Farkındalık Günü” dolaysıyla seminer düzenledi.
HABER MERKEZİ
Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü ve Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Kırklareli Şubesi, “Epilepsi Farkındalık Günü” dolaysıyla seminer düzenledi. 11 Şubat 2019 Pazartesi Günü Rektörlük Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Kırklareli Devlet Hastanesi’nde görevli Nörolog Uzman Dr. Emre Çiçek ve Psikolog Dr. Tolga Karabacak katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Ercan Dinkler, bir konuşma yaptı. Dinkler konuşmasında; “Bu seminer ilimiz dahil olmak üzere Ülkemizde 62 farklı noktada aynı gün ve aynı saatte yapılmaktadır. Derneğimiz Yaklaşık 60 yıllık bir dernek olmakla beraber 65 Şubesi bulunmaktadır. Türkiye Sakatlar Derneği, Epilepsi ve Yaşam Platformu, İl Sağlık Müdürlükleri işbirliği ile düzenlediğimiz 11 Şubat Dünya Epilepsi Günü Eğitim Seminerine hepiniz Hoş geldiniz.
Epilepsililer de her kes gibi her şeyi yapabilmektedir. Bu rahatsızlık ile yaşayanlar genelde 2 sorun ile karşı karşıya kalmaktadır. Bunlardan ilki Bütün Engellilerde olduğu gibi acıyarak bakıp; bulundukları toplumun içine almak istememeleri ve onları toplumdan soyutlamaları. İkinci si ise iş verenlerin konu ile yeterli bilgileri olmadığından dolayı, iş güvenliği açısından risk almak istememeleri.
Epilepsi Halk arasında “Sara Hastalığı ” olarak da bilinmektedir. Epilepsi, Dünya Nüfusunun %1 ini etkileyen bir Hastalıktır. Dünya da intiharlarda, işsizlik te ilk sıraları almaktadır, Aynı durum Ülkemiz için de geçerlidir ayrıca ülkemizde 850,000 bin kişiyi kapsayan Epilepsilileri, ekonomik, sosyal, psikolojik, hukuki ve toplumsal sorunlarına çözüm bulmak tek idealimiz…
Böylesi bir rahatsızlık ile yaşayan birinin neler yaşadığını Nöbet geçirdiği anda Neler yapmamız gerektiğini bilmiyoruz bu gün konuya hakim Uzman doktorlarımız bizleri Epilepsi ile ilgili bilmemiz gerekenleri anlatacaklar.
Sözümü daha fazla uzatmadan Şahsım ve seminerde emeği geçenler adına sizlere tekrar hoş geldiniz diyorum hepinizi sevgi, saygı ve derin bir muhabbetle/ selamlıyorum.” Ardından Kırklareli Devlet Hastanesi’nde görevli Nörolog Uzman Dr. Emre Çiçek ve Psikolog Dr. Tolga Karabacak , Epilepsi hastalığı hakkında katılımcılara bilgi verdi. 
Kadir Sinici

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Epilepsi hastaları ne engelli ne sağlıklı görülüyor

EPİLEPSİ HASTALARININ SÜRÜCÜ EHLİYETİ ALMALARI İLE İLGİLİ YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK İÇİN HAZIRLANMIŞ OLAN ÖNERİ TASLAĞI