Epilepsi ve iş, epilepsi ve ehliyet, epilepsi ve hamilelik

http://www.horozmedya.com/guncel-2/denizli-de-epilepsi-farkindaligi-17884.html

Denizli, Türkiye’de yaklaşık 800 bin kişinin hayatını olumsuz etkileyen epilepsi hakkında bir dizi farkındalık ve bilinçlendirme etkinliğine ev sahipliği yaptı. Türkiye’de ilk defa aile hekimlerine özel epilepsi farkındalığı toplantısının düzenlendi.

Aile hekimlerinin bilimsel gelişmelerden haberdar etmeyi hedefleyen etkinliğin ardından bu defa epilepsi hastası ve yakınlarının hayatlarında değer yaratmak ve tüm merak edilenleri aydınlatmak amacıyla konunun önde gelen öğretim üyeleri tarafından hastalara özel bir bilgilendirme semineri yapıldı. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi Belediyesi veUCB Pharma’nın koşulsuz destekleriyle gerçekleştirilen toplantılara ilk gün yaklaşık 90 hekim, ikinci gün ise yaklaşık 100 hasta katıldı. Denizli Devlet Hastanesi’nde düzenlenen ve il genelinde epilepsiye yaklaşım hakkında farkındalık oluşturmayı hedefleyen toplantıların ardından hekimler, hasta ve hasta yakınlarının katılımıyla Denizli Epilepsi Hatıra Ormanı’na fidan dikimi gerçekleştirildi. Nörolojik hastalıklar arasında en sık görülen epilepsi, ülkemizde yüzlerce bireyin hayatını olumsuz etkiliyor. Beyinde var olan elektriğin aşırı artması sonucu ortaya çıkan ve kişiden kişiye göre değişen nöbetlerle ilerleyen epilepsi hastalığı birçok ön yargıyı da beraberinde getiriyor. Toplumdaki bu ön yargıları ortadan kaldırmak ve epilepsi hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla birçok ilde gerçekleştirilen toplantılardan bir yenisi geçtiğimiz günlerde Denizli’de yapıldı. Epilepsi hastalarını ve yakınlarını bilinçlendirmek ve aile hekimlerini bilimsel gelişmelerden haberdar etmek amacıyla düzenlenen etkinlik yüzlerce kişinin katılımıyla büyük ilgi gördü.

Türkiye’de bir ilk!

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen aile hekimlerine yönelik epilepsi farkındalığı toplantısına yaklaşık 90 hekim katıldı. Epilepsi hakkında bilimsel gelişmeler hakkında aile hekimlerini bilgilendiren seminere hekimler, epilepsi hakkındaki sorularıyla büyük ilgi gösterdi. Ertesi günü epilepsi hasta ve yakınları için Prof. Dr. Ali Akyol, Prof. Dr. Göksemin Demir ve Doç. Dr. Akgün Ölmez Türker’in moderatörlüğünde düzenlenen etkinlikte ise yaklaşık 100 hasta, epilepsi hakkında bilgi aldı. Epilepsi nöbet türleri, güncel tedavi yöntemleri, epilepsili bireylerin sahip olduğu yasal haklar gibi çok sayıda merak edilen konunun masaya yatırıldığı etkinliğin ardından Denizli Epilepsi Hatıra Ormanı’na fidan dikimi gerçekleştirildi. Bu sayede doğada iz bırakan epilepsi hasta ve yakınları moral dolu bir gün geçirdi.

Epilepsi ve Ben Resim Sergisi Denizli’de!

Epilepsi farkındalığı için gerçekleştirilen bilgilendirme etkinlikleri aynı zamanda, Türk Epilepsi ile Savaş Derneği tarafından 11 yıldır Türkiye genelinde yapılan Epilepsi ve Ben Resim Yarışması’nın sergisine de ev sahipliği yaptı. Epilepsi hastası çocuklar için 6- 11 ve 12 -16 yaş kategorilerinde düzenlenen yarışmanın 2013 - 2017 yılları arasında kazanan resimlerinden oluşan sergi, epilepsi hastalarından büyük ilgi gördü. www.epilepsiveyasam.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Epilepsi hastaları ne engelli ne sağlıklı görülüyor

EPİLEPSİ HASTALARININ SÜRÜCÜ EHLİYETİ ALMALARI İLE İLGİLİ YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK İÇİN HAZIRLANMIŞ OLAN ÖNERİ TASLAĞI